Статті

Ламіновані панелі – панелі нового покоління

Ламінування – один із способів декорування ПВХ панелей, при якому поверхня виробу покривається декоративною плівкою за допомогою спеціального клейового складу.

Завдяки даному типу покриття ПВХ панелі набувають низки переваг, які істотно виокремлюють ламіновані ПВХ панелі серед інших видів панелей:


1. Стійкість до механічних ушкоджень. Ламіновані пластикові панелі більш стійкі до механічних пошкоджень, порівняно з іншими типами декорування. Ламінаційна плівка, нанесена на панель ПВХ, створює додатковий захисний бар'єр від ударів і подряпин. Якщо піддавати однаковій механічній дії панелі трьох видів (ламіновані, флексодрук та термоперевод), пошкоджень уникнути не вдасться, але на ламінованій ПВХ панелі недолік буде найменш помітним. Завдяки такій властивості дані панелі можна широко використовувати у приміщеннях з великою прохідністю, а також у будинках, де є домашні тварини – кішки та собаки, які можуть подряпати поверхню.
Крім того, ламіновані панелі виготовляються з більш щільними стінками, що також надає виробу жорсткості та стійкості до ударів.

2. Можливість набувати будь-якої фактури. Ламінація – це єдиний спосіб декорування пластикової панелі, який за рахунок покриття поверхні плівкою дозволяє передати фактуру будь-якого матеріалу – каменю, дерева. Саме за рахунок об'ємної текстури ламіновані пластикові панелі дуже приємні на дотик і виглядають природно, а не як виріб із пластику.

3. Висока еластичність. Ламінація збільшує еластичність ПВХ панелі – навіть при великих морозах та сильних перепадах температур панель не розтріскується, зовнішній вигляд панелі зберігає свої властивості.

4. Висока термостійкість. Ламіновані ПВХ панелі мають високу термостійкість: дотик непогашеної сигарети до панелі не призводить до псування поверхні.

5. Екологічність. Ламіновані пластикові панелі ТМ Decomax виготовляються з екологічно чистої сировини та нетоксичних клеїв. Виробництво оснащене новими високотехнологічними верстатами виробництва США, які дозволяють працювати тільки на якісній сировині, що не містить шкідливих для здоров'я людини речовин. Дане обладнання є унікальним та єдиним в Україні.

6. Крім того, до кожного декору ламінованої панелі є ідентичний за кольором і фактурою універсальний ламінований куточок, багатофункціональний і практичний.

Завдяки всім цим властивостям ламіновані панелі стають незамінним оздоблювальним матеріалом у сучасному дизайні.
Для більшої наочності проведемо невеликий порівняльний аналіз різних характеристик ПВХ панелей трьох типів: ПВХ ламіновані панелі, ПВХ панелі з типом покриття флексодрук, термопереводні ПВХ панелі. Оцінку проведемо за 5- бальною шкалою: 5 – найбільший бал, 0 – найменший.

 

Параметр/ Тип покриття ламінація флексодрук термоперевод
стійкість до механічних пошкоджень 5 3 3
імітація кольору та фактури матеріалу (каменю, дерева) 5 3 4
щільність, товщина 5 4 4
термостійкість 5 3 3
екологічність 5 5 5
зручність у догляді 5 4 4
вологостійкість 5 5 5
теплоізоляція 5 4,5 4,5
Отже, середній бал 5 3.94 4.06


Банер
Банер
Банер
Банер